Saturday, October 1, 2022

Piramid Makanan Malaysia 2020 my.pijari.com

Memperkenalkan Piramid Makanan Malaysia 2020 yang merupakan semakan semula kepada Piramid Makanan 2010 selaras dengan bukti saintifik dan status pemakanan rakyat Malaysia yang terkini.

Penggunaan Piramid Makanan Malaysia 2020 ini diharap dapat membantu rakyat Malaysia mengamalkan pemakanan sihat pada setiap hari bagi memastikan kesihatan kita sentiasa terjaga dan terhindar daripada jangkitan penyakit, di samping mengurangkan risiko penyakit tidak berjangkit seperti obesiti, diabetes dah hipertensi.

>>> Piramid Makanan Malaysia 2020 <<<

Wednesday, September 28, 2022

Langgan Mobile Internet Maxis my.pijari.com


Cara Langgan Mobile Internet Maxis Bulanan – Jika anda masih keliru tentang cara melanggan mobile internet maxis, anda boleh segera melihat tutorial cara langgan internet maxis, secara step by step kat sini :

>>> cara melanggan mobile internet maxis <<<

    Sunday, August 28, 2022

    Cara membuat buku skrap my.pijari.com

    Cara membuat buku skrap my.pijari.com


    Sebelum membuat buku skrap, ada baiknya anda melihat penjelasan tentang apa itu buku skrap dan cara membuat buku skrap dengan mudah.

    Apa itu buku skrap?

    Perkataan "buku skrap" terdiri daripada 2 perkataan iaitu "skrap" yang bermaksud bahan terpakai dan "buku" yang bermaksud buku, daripada kedua perkataan tersebut dapat disimpulkan bahawa buku skrap ialah kraf yang diperbuat daripada bahan terpakai yang disatukan menjadi beberapa bahagian. Lembaran dan direkodkan. Buku skrap bukan sahaja digunakan sebagai hadiah, seperti album foto, tetapi juga boleh digunakan sebagai media pembelajaran, artikel ilmiah, dan tugasan sekolah yang lain.

    Buku skrap biasanya dibuat menarik dan kreatif oleh tukang skrap, jadi dengan kita membuat buku skrap kita dapat mengurangkan pembaziran, mengasah kreativiti kita dan juga dari hasilnya ia akan mewujudkan kepuasan diri. Kawan-kawan pun boleh buka bisnes dari hasil kraf ni untuk cari duit, bagus betul dapat duit poket tambahan. Banyak lagi kelebihan kita buat buku skrap.

    Wednesday, August 3, 2022

    Cara Makan Maajun Nenda

    Cara makan maajun nenda boleh kunyah atau telan dengan air. Tapi better kunyah cepat dapat kesannya. Don't worry tak pahit pun tau. Ramai bagi feedback sedap sangat, kunyah macam coklat je la, try la ye.

    Satu botol ni ade 3 bijik besar (80gm)

    Cara Makan Maajun Nenda

    1. Satu biji besar tu perlu dibahagikan kepada 8 bahagian
    2. Untuk sebiji atau sebahagian dari 8 tu boleh buat 1 kali makan atau buat dua kali makan

    Monday, August 1, 2022

    Cara Topup U-Mobile Prepaid Online

    U Mobile

    U Mobile menyediakan perkhidmatan pemindahan kredit dari Malaysia ke Bangladesh, Indonesia, Vietnam, India, Nepal, Pakistan dan Filipina.

    Supaya keluarga atau saudara mara yang tinggal di negara tersebut termasuk Indonesia boleh mendapatkan pemindahan kredit daripada kami yang berada di Malaysia.

    Monday, July 25, 2022

    Re: Cara Semak Status Wang Tak Dituntut my.pijari.com

    Cara Semak Status Wang Tak Dituntut – Kalian tahu tak yang kini kalian sudah boleh check Wang Tak Dituntut milik kalian secara online di laman web rasmi Jabatan Akauntan Negara Malaysia iaitu eGUMIS atau Electronic Government Unclaimed Money Information System – https://egumis.anm.gov.my/

    Kerajaan telah menyediakan laman online untuk menyemak wang yang tidak dituntut.

    Nak semak wang tak dituntut online?Gaji, upahan, bonus, komisen dan wang lain yang kena dibayar kepada kakitanganTuntutan insurans yang telah diluluskan untuk bayaran

    Di sini saya kongsikan langkah-langkah untuk kalian buat semakan. Follow gambar ya untuk langkah-langkahnya.

    >>> Cara Semak Status Wang Tak Dituntut <<<



    Pada tanggal Min, 24 Jul 2022 23.58, Fahmi Setiawan <naiteswa@gmail.com> menulis:

    Cara Semak Status Wang Tak Dituntut – Kalian tahu tak yang kini kalian sudah boleh check Wang Tak Dituntut milik kalian secara online di laman web rasmi Jabatan Akauntan Negara Malaysia iaitu eGUMIS atau Electronic Government Unclaimed Money Information System – https://egumis.anm.gov.my/

    Kerajaan telah menyediakan laman online untuk menyemak wang yang tidak dituntut.

    Nak semak wang tak dituntut online?

    • Gaji, upahan, bonus, komisen dan wang lain yang kena dibayar kepada kakitangan
    • Tuntutan insurans yang telah diluluskan untuk bayaran

    Di sini saya kongsikan langkah-langkah untuk kalian buat semakan. Follow gambar ya untuk langkah-langkahnya.

    >>> Cara Semak Status Wang Tak Dituntut <<<


    Sunday, July 24, 2022

    Cara Semak Status Wang Tak Dituntut my.pijari.com

    Cara Semak Status Wang Tak Dituntut – Kalian tahu tak yang kini kalian sudah boleh check Wang Tak Dituntut milik kalian secara online di laman web rasmi Jabatan Akauntan Negara Malaysia iaitu eGUMIS atau Electronic Government Unclaimed Money Information System – https://egumis.anm.gov.my/

    Kerajaan telah menyediakan laman online untuk menyemak wang yang tidak dituntut.

    Nak semak wang tak dituntut online?

    • Gaji, upahan, bonus, komisen dan wang lain yang kena dibayar kepada kakitangan
    • Tuntutan insurans yang telah diluluskan untuk bayaran

    Di sini saya kongsikan langkah-langkah untuk kalian buat semakan. Follow gambar ya untuk langkah-langkahnya.

    >>> Cara Semak Status Wang Tak Dituntut <<<